Versiune Romana      Versiune Engleza     
Acasă
Starea apelor
Dispecerat
Proiecte
Anunturi
Proiect WATMAN
Contact
SHI Petrosani
Anunt important!
  
Se începe căutarea

Legislaţie
Exploatarea lucrarilor hidrotehnice
Planuri de management al bazinelor hidrografice
Posturi-concurs
Administraţia Bazinală de Apă Jiu

 Important!

 JIU

 

PREZENTAREA ADMINISTRAŢIEI BAZINALE DE APĂ JIU CRAIOVA

             ABA JIU are in componenta SGA Dolj (prezentare), SGA Mehedinti (prezentare), SGA Gorj (prezentare) si SHI Petrosani (prezentare).

             Administraţia Bazinală de Apă Jiu Craiova este sucursală bazinală a Administraţiei Naţionale "Apele Române" şi îşi desfaşoară activitatea în conformitate cu Legea 404/2003, în bazinul hidrografic Jiu şi sectorul de Dunăre cuprins între Baziaş şi Bechet, între kilometrii fluviali 1075 şi respectiv 680, interfluviul dintre Jiu şi Olt şi subbazinul hidrografic al Tesluiului, teritoriu ce corespunde din punct de vedere administrativ judeţului Dolj. Aceste bazine hidrografice sunt situate în partea de sud a ţării, fiind delimitate la nord de bazinul hidrografic al Mureşului, la vest de bazinul hidrografic al Cernei precum şi cu graniţa Serbiei, la sud cu graniţa de stat a Bulgariei iar la est cu bazinul hidrografic al Oltului. Suprafaţa totală a bazinului hidrografic este de 18.975 kmp, iar lungimea reţelei hidrografice este de 5884 km.
            Administraţia Bazinală de Apă Jiu Craiova are în structura organizatorică 3 Sisteme de Gospodărirea Apelor, la Dolj, Gorj şi Mehedinţi şi un Sistem Hidrotehnic independent la Petroşani. Sistemul de Gospodărirea Apelor Gorj este singurul care are în subordine un Sistem Hidrotehnic, cel de la Rovinari. 
Titlul Proiectului:
WIMS-Investment supporting the information system and database for water management

Proiect Phare Numărul:
EuropeAid/122966
/D/SUP/RO
Contract no:
RO/2005/017-553.03.03.03.01